İçeriğe geç

Çariçe Ne Demek Tdk

Çarık nedir TDK?

Türkçe dil birliğiyle ilgili olarak, “sandal” kelimesi “işlenmiş dana derisinden yapılmış, deliklerden geçirilen bir kayışla sıkıca bağlanmış ayakkabı” olarak ifade edilir. Günümüzde kırsal kesimlerde hala kullanılan bir ayakkabı türü ve kelime ile karakterize edilir.

Çarık yapan kişiye ne denir TDK?

I. Çarık yapan veya satan kişi: Saraç, saraç, saraç kadın, terzi, çarıkçı, mestçi, kürkçü, kunduracı, kazaz, arabacı… (Ahmet H. Tanpınar).

Çarmık ne demek TDK?

Haçlar veya çarmıhlar, yelkenli teknelerin direklerini ve üst çubuklarını burundan güverteye veya küpeşteye sabitlemek için gerilen kalın iplerdir. Genellikle teknenin her iki tarafında birden fazla kafes bulunur. 16. yüzyıldan kalma uzun bir gemideki haçlar.

Çarçur ne demek TDK?

WASTE KELİMESİNİN ANLAMI Gereksiz, israfçı harcama anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla waste olarak yazılır. Doğru kullanımı waste şeklinde olmalıdır.

Çarık ne demek tarih?

Antika ve Antika Rehberi’nde sandalet; “Derisi kesilerek, uçları ayağa uyacak şekilde bükülerek bağcıklarla birbirine bağlanan ayakkabıdır” (Önder 1998).

Çarık yapan kişiye ne denir?

Sandal yapımcısı, geleneksel Türk ayakkabısı olan sandaletleri elle yapan ve onaran kişidir. Bu meslek, el becerisi ve ayrıntılara dikkat gerektirir.

Çarık ne de?

Hayvan derisinden yapılmış bir ayakkabıdır. Özellikle yaz günlerinde güneşe maruz kaldığında kurur, ayakları sıkar ve yaralar bırakır. İnsanlar onu geceleri toprağa gömerek yumuşatmaya çalışırlar ancak gün ortasında tekrar kuruduğu için kullanımı çok zorlaşır.

Ham çarık ne demek?

Ham sandaletler: Ham deriden yapılmış, iplik tekniği kullanılarak gizli dikişli ve iç astarı olmayan ayakkabılar. Çoraplar: Yün veya pamuk ipliğinden yapılmış, işlemeli veya işlemesiz ayakkabılar.

Çarık nasıl yazılır?

SANDALS KELİMESİNİN CÜMLEDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Sandallarının yaşı tozla kaplı olduğu için görünmüyor. Kızı sandalet kelimesinin çanta anlamına geldiğini bilmeden dinliyor.

Çarmıh mı Çarmıh mı?

Haç, üst üste çapraz olarak yerleştirilmiş iki tahtadan oluşan bir darağacıdır. Geçmişte, suçluları bağlayarak veya çivileyerek cezalandırmak için sıklıkla kullanılırdı.

Çarçur ne?

ѻ İsraf etmek: Boş yere harcamak, israf etmek: Bir kısmını “Çiftlikte muz yetiştireceğim” (Reşat N. Güntekin) gibi boş hayallerle heba etti.

Çarak ne demek?

ÇATAK programı, toprak ve su kalitesinin korunmasını, doğal kaynakların sürdürülebilirliğinin sağlanmasını, erozyonu önlemeyi ve tarımın olumsuz etkilerini azaltacak alanları korumayı amaçlıyor.

Çardak ne demek TDK Sözlük?

Türk Dil Kurumu’na göre Çardak nedir? Tarla, bahçe vb. Dallardan yapılmış barınak. Asma vb. Bitkilerin dallarını sarmak için sırıklardan yapılmış yer: Çardak Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre basit sırıklardan yapılmış ve üstünde sarmaşık vb. bulunan bir yapıdır. Dallarla kaplı ilkel bir yapıdır.

Çark etmek ne anlama gelir?

Türkçede “değişim” kelimesi, bir kimsenin daha önce verdiği bir kararı veya açıkladığı bir görüşü tersine çevirmek, fikrini değiştirmek veya tutumunu değiştirmek anlamına gelir.

Kruton ne demek TDK?

KRUTON KELİMESİNİN ANLAMI: Yağda veya fırında kızartılan küçük küp şeklindeki ekmek parçasıdır. Bu kelime sıklıkla kuruton olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı kruton şeklinde olmalıdır.

Çarı ne?

Güncel kelimesi ne anlama geliyor? “Güncel” kelimesi yürürlükteki bir ürün veya hizmetin güncel değerini ifade eder.

Çarıklı ayakkabı ne demek?

Çarık ayakkabı ürünleri geleneksel modellerden biridir. Uzun zamandır halk arasında popüler olan sandaletler, çoğunlukla dayanıklı malzemelerden üretilir ve ayakları dış etkenlerden korumaya yarar.

Çarık Türkçe mi?

Sandaletler – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe çaruk kelimesinden türemiştir, “kaba ayakkabı”.

Çarık nasıl yazılır?

SANDALS KELİMESİNİN CÜMLEDE DOĞRU KULLANIMINA ÖRNEKLER Sandallarının yaşı tozla kaplı olduğu için görünmüyor. Kızı sandalet kelimesinin çanta anlamına geldiğini bilmeden dinliyor.

Tavsiyeli Bağlantılar: Rizeye Gidince Ne Yenir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir