Makalede tartışma kısmına ne yazılır?
Özetle, tartışmanın bölümünün araştırdığınız sorunun kısa bir özetini içerdiği ve yayınlanmış literatür bağlamında önemli ve küçük bilgi hakkında eleştirel bir tartışma içerdiği söylenebilir. Sınırlar da kabul edilmeli ve araştırmalarının gelecekteki yönleri tartışılmalıdır. İşinizin anlamını, genel sonucunu ve büyük etkisini tartışın.
Sonuç ve tartışma kısmı nasıl yazılır?
Bu bölümde, çalışmanın sonuçları önce verilmelidir. Bu sonuçlar daha sonra benzerlik ve farkla ilgili literatürle karşılaştırılmalıdır. Tartışma bölümünde, sonuçlar çalışmanın teori, literatür ve çalışma sonuçları temelinde yorumlanmalıdır.
Tartışma nedir araştırma?
Tanım. Tartışma bölümünün amacı, sonuçlarının daha önce bilinen araştırma problemiyle ilişkisini yorumlamak ve tanımlamak ve yeni anlayışı veya araştırmalarından kaynaklanan bilgiyi açıklamaktır.
Projenin tartışma bölümünde nelere yer verilir?
Tartışmanın bölümünün temel amacı, ilgili literatürdeki çalışmam ve ilgili literatüre katkısı ne anlama geliyor?
Tez tartışma bölümüne ne yazılır?
Tez ile ilgili bölüm nedir? Son tartışma tezinizin açıklamalarını ve yorumlarını içermektedir. Tez, sonuçları sorunuz ve literatüre genel bakış bağlamında ele alır, etkilerinizi tartışır, sınırlarınızı kabul eder ve önerilerde bulunur. Bu şekilde, sonucunuzu desteklemek için bir argüman oluşturun.
Makalede tartışmacı anlatım var mıdır?
Tartışma çok yaygın bir ifade şeklidir. Örneğin makalelerde, şakalarda, makalelerde, röportajlarda ve eleştiriler, romanlar ve hikayeler; Konuşmalar ve konferanslardaki anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için olası tüm hikayelerde.
Makalenin bölümleri nelerdir?
Bu nedenle, bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve amaçlar, materyaller ve yöntemler, bilgi, tartışmalar, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve formlar (duruma uygun olarak bölümde belirtilebilir).
“Results” ve “Conclusion” arasındaki fark nedir?
Deneyden aldığınız verileri inceledikten sonra, örneğin, bu verilerden ne anladığınızı ve ne tür genellemeler elde ettiğinizi öğrenirseniz, genellemelere ve kararlarınıza “sonuç” denir. Özetle, “sonuç” somut veriler “sonuç” bu verilerin yorumlanmasıdır.
Makalenin sonuç kısmı nasıl yazılır?
Özetle, araştırmada araştırma amacı, önemli sonuçlar, bu sonuçların yorumlanması ve benzer/önceki makalelerle karşılaştırmalar dahil edilmelidir. Son olarak, sonucun sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
Tartışma nasıl olmalıdır?
Dil basit ve basit olmalı, hakem ve okuyucu tarafından yorgun olmamalıdır.
Araştırmanın sınırlılıkları nereye yazılır?
Kocaeli. Şube, Hemşirelik Bölümü, Semra ve VEFA Küçük Sağlık Okulu, Nevşehir Hacı Bekaş Veli Üniversitesi. Nevşehir. Bilimsel makalede, tartışmanın bölümündeki “kısıtlamalar” veya tartışmanın bölümünden sonra ayrı bir bölüm olarak her zamanki gibi.
Makalenin bölümleri nelerdir?
Bu nedenle, bilimsel makalenin belirtilen formatta olması tercih edilir: başlık, özet, giriş ve hedefler, materyaller ve yöntemler, bilgi, tartışmalar, sonuçlar ve öneriler, kaynaklar, tablolar ve formlar (duruma uygun olarak bölümde belirtilebilir).
Bilimsel tartışma nedir?
Bilimsel tartışmalar, bilim topluluğundaki bazı hipotezler, sonuçlar veya veri yorumları hakkında anlaşmazlıklar veya tartışmalardır.