Patlıcanla hangi yemekleri yapabilirim?
Kıyma ve et küpleriyle çok yakışan etli patlıcan yemekleri, kızarmış patlıcan, fırınlanmış patlıcan, patlıcan turşusu ve musakka, patlıcan salatası, kızarmış patlıcan ve patlıcan şiş tariflerini farklı sunum ve tatlarla denemek isteyeceğiniz birçok tarifi bir araya getirdik.
Patlıcanla ne pişirsem?
Patlıcan tariflerimize kızartmadan başlayalım.1 Patlıcan kızartması2 Zeytinyağlı patlıcan yemeği.3 Közlenmiş patlıcan.4 Patlıcan salatası5 Patlıcan musakka.6 Şakşuka.7 Patlıcan pilavı.8 Zeytinyağlı patlıcan rulosu.
Patlıcan yemekleri kaç çeşittir?
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının çeşitlilik, sebzelerin doğru kullanımı ve yemek çeşitliliği açısından oldukça zengin olduğunu belirterek, “Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor.” dedi.
Patlıcan en güzel nasıl kızartılır?
Patlıcanları kuruttuğunuzdan emin olun. Biraz tuz ekleyin. Yağ ısınınca, tuzlanmış patlıcanları yağa ekleyin ve kızartın. Orta veya yüksek ateşte kızartın. Isı düşükse, patlıcan daha fazla yağ çekecektir.
Patlıcan yemeği yanına ne yakışır?
Erişte çorbasıYoğurt çorbasıEzogelin çorbasıYoğurtlu kırmızı biber salatasıPancar salatasıTzatziki nasıl yapılır?Şehriyeli pilavBulgur pilavıDaha fazla makale…
Patlıcan fırında nasıl yapılır?
Patlıcanları kurulayın ve fırın kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız baharatlı yağı bir fırça kullanarak patlıcanların her iki tarafına sürün. Fırının üst rafında 10 dakika pişirin ve patlıcanları çevirin. 10 dakika daha pişirin ve fırından çıkarın.
Patlıcanla ne iyi gider?
Patlıcana en iyi ek basit pirinç pilavıdır. Patlıcan yemeğinizle veya pilavın üstünde servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı tercih etmek istemiyorsanız, patlıcan yemeğiyle bulgur pilavını deneyebilirsiniz. Bulgur pilavını sebzeli veya sade olarak hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan buzluğa atılır mı?
Patlıcanları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, ardından buz dolu bir kaseye koyun ve porsiyonlara bölün. Porsiyonlara ayırdığınız patlıcanları dondurucuda veya normal bir dolapta saklayabilirsiniz.
Patlıcan közü nasıl yapılır?
Yıkanmış ve kurutulmuş patlıcanların içine çatal, kürdan veya bıçak yardımıyla delikler açıyoruz. Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz. Patlıcanların içindeki buhar, delikler sayesinde kolayca dışarı çıkabiliyor. Patlıcanlarımızı 220°C’de altlı üstlü fırında 50 dakika közleyelim.
Patlıcan yemeği neye iyi gelir?
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Patlıcan kanserle savaşan antioksidanlar içerir. Kemik sağlığına olumlu etki eder ve osteoporozu önler. Sindirim sistemine olumlu etki eder.
Közlenmiş patlıcanla neler yapılır?
28 Muhteşem Közlenmiş Patlıcan Tarifi#2 Közlenmiş Patlıcan. Adı Fırat… #3 Tavuklu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Meze)… #4 Közlenmiş Patlıcan Köfte (Videolu)… #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası… #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. … #7 Ali Nazik Kebabı… #8 Hünkar Beğendili Fırında Misket Köfte. … #9 Közlenmiş Patlıcan Kahvaltılık Sos.Daha fazla makale…
Bostan patlıcanla ne yapılır?
Bahçe patlıcanlarıyla 16 farklı tarif #1 Kıymalı fırında sebzeli patlıcan Rosecakeland. … No. 2 Patlıcanlı pizza. … #3 Patlıcan spagetti (videolu) … #4 Kıymalı bostan kebabı … #5 Tavuklu patlıcan yemeği … #7 Patlıcan salatası (videolu) … #8 Garantili lezzetli Saksi kebabı tarifi. … #9 Kıymalı bostan patlıcan kebabı (videolu)Daha fazla makale…
Patlıcan yağ çekmesin diye nasıl kızartılır?
Tuzlu suda bekletin. Patlıcan dilimlerini iyice süzdükten ve kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızartmaya başlayın. Bu yöntem patlıcanın yağ çekmesini ve acı tadını azaltır.
Çıtır patlıcan kızartması nasıl yapılır?
Patlıcan dilimlerini önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın. Aynı işlemi tüm patlıcanlar için tekrarlayın. Yağı bir tavaya koyun ve kızdırın. Panelenmiş patlıcanları sıcak yağda her iki tarafını da kızartın.
Patlıcan haşlaması nasıl yapılır?
Patlıcanları doğrudan kaynar suya koyarsanız sertleşeceklerdir, bu yüzden soğuk suyla yavaş pişirme lezzetlerini artıracaktır. Kurutulmuş patlıcanlarla doldurulmuş sebzeler yapmak istiyorsanız, onları dondurduğunuzdan emin olun. Bunu yapmak için patlıcanları kaynar suya koyun ve 2 dakika pişirin.
Közlenmiş patlıcanla ne yemek yapılır?
28 Muhteşem Közlenmiş Patlıcan Tarifi#2 Közlenmiş Patlıcan. Adı Fırat… #3 Tavuklu Közlenmiş Patlıcan Salatası (Meze)… #4 Közlenmiş Patlıcan Köfte (Videolu)… #5 Yoğurtlu Patlıcan Salatası… #6 Közlenmiş Patlıcan Yemeği. … #7 Ali Nazik Kebabı… #8 Hünkar Beğendili Fırında Misket Köfte. … #9 Közlenmiş Patlıcan Kahvaltılık Sos.Daha fazla makale…
Bostan patlıcanı ile hangi yemekler yapılır?
Bahçe patlıcanlarıyla 16 farklı tarif #1 Kıymalı fırında sebzeli patlıcan Rosecakeland. … No. 2 Patlıcanlı pizza. … #3 Patlıcan spagetti (videolu) … #4 Kıymalı bostan kebabı … #5 Tavuklu patlıcan yemeği … #7 Patlıcan salatası (videolu) … #8 Garantili lezzetli Saksi kebabı tarifi. … #9 Kıymalı bostan patlıcan kebabı (videolu)Daha fazla makale…
Patlıcan buzluğa atılır mı?
Patlıcanları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, ardından buz dolu bir kaseye koyun ve porsiyonlara bölün. Porsiyonlara ayırdığınız patlıcanları dondurucuda veya normal bir dolapta saklayabilirsiniz.
Közlenmiş patlıcan evde nasıl yapılır?
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanlara çatal, kürdan veya bıçak yardımıyla delikler açıyoruz. Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz. Delikler sayesinde patlıcanların içinde pişerken oluşan buhar rahatlıkla dışarı çıkabiliyor. Patlıcanlarımızı fırında 220ºC’de alt üst ayarda, fansız 50 dakika közleyelim.